Sonkás céklaleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-58.jpg
Hozzávalók

3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
50 dkg csirkeaprólék,
25 dkg vegyes zöldség,
só, csipetnyi törött bors,
1 babérlevél,
5 dl kész céklasaláta,
15 dkg főtt sonka,
1 teáskanál liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál reszelt torma,
csipetnyi cukor.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítom rajta a feldarabolt csirkeaprólékot. 1 liter vízzel, a karikára vágott zöldséggel, sóval, borssal, babérlevéllel puhára főzöm. A húst kicsontozom, és metéltre vágva, visszateszem a lébe, majd a csíkokra vágott céklával, meg 1 dl céklalével jól összeforralom. Hozzáadom a kockákra vágott sonkát, és liszttel elkevert tejföllel besűrítem. Állandó keverés közben felforralom. Végül reszelt tormával, csipetnyi cukorral ízesítem, és tejföllel meglocsolva, nagyon forrón tálalom.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: