Sólet

Sólet
Hozzávalók:

60-70 dkg füstölt marhaszegy vagy 1 füstölt csülök (lehet zsíros),
30 dkg fehér, nagy szemű bab,
10 dkg árpagyöngy (gersli),
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír (lehetőleg libazsír),
1 kávéskanál,fűszerpaprika, só,
1 evőkanál liszt,
4 tojás.

Elkészítés:

A füstölt marhaszegyet vagy csülköt és a babot előző nap külön-külön beáztatom, majd főzés előtt több vízben megmosom. A gerslit szintén megmosom és leszűröm, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra összevágom. A babot, a zsírt, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a paprikát, a sót egy vastag falú lábasba (vagy római tálba) teszem, meghintem liszttel, jól összekeverem, és felöntöm bőven vízzel, majd felforralom. Utána beleteszem a füstölt húst, és sütőben 2,5-3 óráig párolom. Ha elfőtte a levét, folyamatosan pótolom, majd a megmosott egész tojásokat is megfőzöm ebben a lében. (A valódi sólet egy éjjelen át kis lángon rotyog a sütőben.) Ha a hús, a bab és az árpagyöngy egyaránt omlósra, puhára főtt, akkor a húst felszeletelem, a tojást cikkekre vágom, és a sólet tétjére téve tálalom.

Elkészítés ideje: 3óra

The Mountain - 3D pólók