Sertésgyuvecs

Sertésgyuvecs
Hozzávalók:

8 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika,
50 dkg sertéslapocka,
só,
1 gerezd fokhagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
25 dkg padlizsán,
30 dkg burgonya,
20 dkg rizs,
3 dl csontlé,
1 csipetnyi törött bors.

Elkészítés:

Zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikát teszek bele, és kevés vízzel felöntöm. Hozzáadom a kockára vágott húst, és félpuhára párolom. Megsózom, beleteszem a fokhagymát, a borsot, a zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Készre párolom.
A padlizsánt meghámozom és 1 x 1 cm-es kockákra vágom. A megtisztított krumplit karikára vágom. A rizst félig megpárolom. Az előkészített anyagokat a következőképpen rétegezem a kizsírozott tepsibe: a krumpli felét rakom alulra, erre jön a padlizsán fele, aztán a lecsós pörkölt fele, végül a fele rizs, majd újból megismétlem a rétegezést. Ha kész, csontlével felöntöm, alufóliával betakarom, és a sütőben 40-45 percig sütöm.
Forrón tálalom. Zöldségsalátát adok mellé.

Elkészítés ideje: 90 perc

The Mountain - 3D pólók