Ribiszkekrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-54.jpg
Hozzávalók

50 dkg friss ribiszke,
4 tojássárgája,
2 evőkanál kristálycukor,
2 dl forralt tej,
2 dl tejszín,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 csipetnyi őrölt szegfűbors.

Recept elkészítése:

A szárától megtisztított, megmosott ribiszkét átpasszírozom.
A frissen kinyomott és megszűrt levet turmixgépbe öntöm. Beleteszem a tojássárgáját, a kristálycukrot, a tejet, a tejszínt, majd őrölt fahéjjal és szegfűborssal fűszerezem. Az egészet habosra keverem.
Jól lehűtve csészében tálalom.
Készíthetem ribiszkezseléből is, de akkor nem teszek bele cukrot.

Elkészítés ideje: 15 perc

Receptek kategória: