Póréhagymaleves zabpehellyel

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-53.jpg
Hozzávalók

6 dkg vaj,
3 evőkanál zabpehely,
1 evőkanál liszt,
1 kisebb póréhagyma,
1 kis csomó petrezselyemzöld,
1 liter hús- vagy csontleves,
1,5 dl tejszín,
4 evőkanál reszelt ementáli,
1 csomó metélőhagyma.

Recept elkészítése:

A leveses fazékban 4 dkg vajat felolvasztok, hozzáteszem a zabpelyhet és a lisztet, majd gyakran kevergetve néhány percig pirítom.
A megmosott, vékony karikára vágott pórét és az apróra vágott petrezselyemzöldet a zabpehelyhez adom. Kicsit tovább pirítom, felöntöm a húslevessel, és lassú tűzön kb. 20 percig főzöm.
A kész levest leveszem a tűzről, belekeverem a tejszínt, és leveses csészékben tálalom. Mindegyik tetejére 1—1 evőkanál reszelt sajtot teszek, vajat morzsolok rá, és meghintem apróra vágott metélőhagymával.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: