6 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál rózsapaprika,
40 dkg sertéslapocka,
só,
1 késhegynyi fokhagymakrém,
1 kávéskanál köménymag,
1 evőkanál gulyáskrém,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyemgyökér,
1 zellerlevél,
60 dkg rózsaburgonya,
2 evőkanál csipetke.
Először kis kockákra vágom a füstölt szalonnát és kiolvasztom. Zsírjában kissé megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, meghintem pirospaprikával, és ráteszem az ujjnyi vastagra vágott húst. Sóval, fokhagymapürével, köménymaggal és gulyáskrémmel fűszerezem. Zsírjára pirítom. Felöntöm kb. 1,5 liter vízzel. Beleteszem a megtisztított, hosszában kettévágott vegyes zöldséget, zellerlevelet (nyáron egy zöldpaprikát is), és lassú tűzön főzöm.
Amikor a hús félig puha, beleteszem a nagy kockákra vágott krumplit, majd 10 perc múlva a csipetkét is. Erősebb tűzön készre főzöm.
Mély tálban, forrón teszem az asztalra.
Elkészítés ideje: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges