Palócleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-50.jpg
Hozzávalók

30 dkg ürühús,
30 dkg burgonya,
25 dkg zöldbab,
1 púpozott evőkanál liszt,
5 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál fűszerpaprika,
só,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi köménymag,
1 dl tejföl,
fél citrom.

Recept elkészítése:

A húst és a megtisztított burgonyát megmosom, és kockákra darabolom. A zöldbabot megtisztítom, megmosom, 2 cm-es darabokra vágom, és kevés sós vízben puhára főzöm. A tejfölt és a lisztet összekeverem.
A zsíron megfonnyasztom a vöröshagymát, rászórom a pirospaprikát, felöntöm két evőkanálnyi vízzel, és a húst puhára párolom rajta. Zsírjára sütve megsózom, fokhagymával, köménymaggal ízesítem, és beleteszem a krumplit. Felöntöm 1 liternyi vízzel, és lassan puhára főzöm. Beleteszem a zöldbabot, a tejfölös habarással besűrítem, és készre főzöm. Kevés citromlével ízesítem.
Tálaláskor a leves tetejére tejfölt locsolok.

Elkészítés ideje: 90 perc

Receptek kategória: