Őszibarack-krémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-49.jpg
Hozzávalók

30 dkg őszibarack,
citromhéj,
5-6 szegfűszeg,
1/4 rúd fahéj,
1 evőkanál cukor,
2 db tojássárgája,
1 dl tejszín,
4 cl brendi,
1 csipet őrölt szegfűbors.

Recept elkészítése:

A meghámozott őszibarackot felszeletelem, citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesítem, majd kb. 6-7 dl vízzel felöntöm és felfőzöm. Hagyom kihűlni.
A fűszereket kiszedem belőle. Az egészet turmixgépbe öntöm. Először a darabos gyümölcsöt pürésítem, majd hozzáadom a tojássárgájákat, a tejszínt, a brendit, és az egészet habosra keverem.
A jól lehűtött krémleves tetejét díszítésül kevés őrölt szegfűborssal meghintem.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: