Orjaleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-48.jpg
Hozzávalók

1,2 kg sertésorja,
20 dkg petrezselyemgyökér,
20 dkg sárgarépa,
1 karalábé,
1 zellergumó,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 szem egész bors,
1 csöves paprika,
2 evőkanál paradicsomlé,
só,
4 adag finommetélt vagy eperlevél tészta.

Recept elkészítése:

A megmosott és feldarabolt orját és a megtisztított zöldségeket (a hagymát héjastul) 2 liter vízben felteszem főni.
Beleszórom a fűszereket, és belekeverem a paradicsomlét. Lassú tűzön puhára főzöm.
Ezután átszűröm és finommetélttel vagy eperlevél tésztával kínálom.
Az orjahúst a zöldséggel külön tálalom.

Elkészítés ideje: 120 perc

Receptek kategória: