Nyírségi gombócleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-47.jpg
Hozzávalók

30 dkg borjúhús,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
20 dkg vegyes zöldség,
15 dkg gomba,
5 dkg zöldborsó,
5 dkg liszt,
2 dl tejszín,
7 dl csontlé,
10 dkg burgonya,
1 tojás,
szerecsendió.

Recept elkészítése:

Az apró kockákra vágott borjúhúst a finomra vágott hagymával az olajon megpirítom, majd 2 dl vizet öntök rá, és fedő alatt félig puhára párolom.
Ezután hozzáadom az apró kockákra vágott vegyes zöldséget és az ugyancsak kockákra vágott gombát. Együtt párolom tovább.
Utolsóként teszem bele a zöldborsót, majd megszórom liszttel, felengedem tejszínnel, és csontlével készre főzöm.
A héjában főtt burgonyából — tojással, szerecsendióval — burgonyagombócokat készítek, s megfőzöm a levesben.

Elkészítés ideje: 90 perc

Receptek kategória: