Nógrádi parasztleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-46.jpg
Hozzávalók

30 dkg tyúkhús,
15 dkg marhahús,
15 dkg sertéshús,
15 dkg vegyes zöldség,
5 dkg zeller,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
1 késhegynyi törött bors,
2 csipetnyi sáfrány,
3 dkg gomba,
3 dkg zöldborsó,
50 dkg friss paradicsom,
5 dkg zöldpaprika,
10 gombóc daragaluska,
petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A húsokat megmosom, és hideg vízben felteszem főni. A zöldségeket a fűszerekkel külön főzöm meg. Ha mind a kettő puhára főtt, a leveket leszűröm, majd összeöntöm.
Tálaláskor a húsokat és a zöldségeket egyforma kockákra vágom. Beleteszem a daragaluskákat, és meghintem vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc

Receptek kategória: