Minestra

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-45.jpg
Hozzávalók

5 dkg császárszalonna,
3 dkg vöröshagyma,
30 dkg sárgarépa,
15 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
10 dkg kelkáposzta,
5 dkg karalábé,
15 dkg burgonya,
3 dkg paradicsompüré vagy paradicsom,
1 liter csontlé,
só,
1 késhegynyi törött bors,
3 dkg spagetti,
1 evőkanál rizs,
8 dkg parmezán sajt.

Recept elkészítése:

A metéltre vágott császárszalonnát a finomra vágott hagymával üvegesre pirítom.
Hozzáadom az ugyancsak metéltre vágott zöldségféléket, sóval, törött borssal ízesítem, és állandó keverés közben megpirítom.
Ha zsírjára sült, belekeverem a paradicsompürét (nyáron a friss paradicsomot), tovább pirítom, majd felöntöm a csontlével, és gyöngyöző forrással főzöm.
Végül belefőzöm a megmosott rizst, és az apróra tört spagettit.
Tálaláskor külön kínálom hozzá a reszelt parmezánt.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: