Meggyleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-44.jpg
Hozzávalók

40 dkg meggy,
6-8 szem szegfűszeg,
1 kis darab fahéj,
1 dl tej,
1 dl tejszín,
4-5 evőkanál liszt,
1 dl vörös bor,
só,
1 citrom,
20 dkg cukor.

Recept elkészítése:

A meggyet kimagozom. A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforralom, teaszűrőn átszűröm, azaz fűszerkivonatot készítek.
A tejet, a tejszínt és a lisztet habverővel simára keverem, ez lesz a habarás.
A kimagozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal együtt 1 liter vízben fölforralom, majd behabarom. Lassan készre forralom, mialatt hozzáadom a vörös bort, és sóval, citromlével, továbbá szükség szerint kevés cukorral ízesítem. Ha már alaposan forrt, lehűtöm, majd hűtőszekrényben tovább hűtőm.
A meggyleves jéghidegen jó igazán!

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: