40 dkg meggy,
6-8 szem szegfűszeg,
1 kis darab fahéj,
1 dl tej,
1 dl tejszín,
4-5 evőkanál liszt,
1 dl vörös bor,
só,
1 citrom,
20 dkg cukor.
A meggyet kimagozom. A szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforralom, teaszűrőn átszűröm, azaz fűszerkivonatot készítek.
A tejet, a tejszínt és a lisztet habverővel simára keverem, ez lesz a habarás.
A kimagozott meggyet a cukorral és a fűszerkivonattal együtt 1 liter vízben fölforralom, majd behabarom. Lassan készre forralom, mialatt hozzáadom a vörös bort, és sóval, citromlével, továbbá szükség szerint kevés cukorral ízesítem. Ha már alaposan forrt, lehűtöm, majd hűtőszekrényben tovább hűtőm.
A meggyleves jéghidegen jó igazán!
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges