Maceszgombócleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-42.jpg
Hozzávalók

10 dkg macesz,
5 dkg libazsír,
3 dkg vöröshagyma,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
2 tojás,
só,
1 késhegynyi törött bors,
1 késhegynyi gyömbér.

Recept elkészítése:

A macesz egyik felét hideg vízbe áztatom, a másik felét összetöröm.
Kevés libazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd beleteszem a finomra vágott petrezselyemzöldet.
A tojássárgáját a maradék libazsírral habosra keverem, hozzáadom a kinyomkodott maceszt, a pirított petrezselymes hagymát, és az egészet összekeverem. Sóval, törött borssal és őrölt gyömbérrel ízesítem.
A tojásfehérje felvert habjával lazítom, majd hozzáadom az összetört maceszt. Hűtőben legalább 30 percig pihentetem.
Hideg vízbe mártott kézzel apró gombócokat formálok, s forrásban lévő erőlevesben kifőzöm. Maceszdarából vagy maceszlisztből is elkészíthető.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: