Lencseleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-39.jpg
Hozzávalók

16 dkg lencse,
8 dkg császárszalonna,
12 dkg cserkészkolbász,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt,
1 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
só,
2 csipetnyi őrölt babérlevél.

Recept elkészítése:

Az átválogatott, jól megmosott, előre beáztatott lencsét másfél liter vízben puhára főzöm.
A kockákra vágott szalonnát serpenyőben pirítani kezdem, hozzáadom a karikákra vágott kolbászt és a finomra vágott vöröshagymát. Néhány perc múlva liszttel megszórom, jól elkeverem, ráteszem az összetört fokhagymát, a pirospaprikát, majd a tejföllel és kevés lencsefőzőlével besűrítem.
A kolbászos mártást a lencséhez öntöm, jól elkeverem, és rövid forralás közben sóval, őrölt babérlevéllel ízesítem.
Tálaláskor még tejföllel ízesítem.

Elkészítés ideje: 90 perc

Receptek kategória: