Legényfogó leves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-37.jpg
Hozzávalók

75 dkg leveszöldség (vegyes),
10 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
40 dkg sertéslapocka,
10 dkg zöldborsó,
só,
1 csipet őrölt feketebors,
20 dkg sertés- vagy szárnyasmáj szívvel,
2 tojássárgája,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
1/2 citrom leve,
A vajas galuskához:
7 dkg liszt,
3 dkg vaj,
1 tojás.

Recept elkészítése:

Megtisztítom a vegyes zöldséget és a gombát, és kockára vágom. A finomra vágott hagymát kevés olajban megfuttatom. Ráteszem a zöldséget és a gombát, és kissé átpirítom. Beleteszem a szintén kockára vágott sertéshúst, a nyers zöldborsót, és kb. 1,5 liter vízzel felöntöm. Sóval, borssal fűszerezem, és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, beleteszem az összevágott májat is.
A lisztből, a vajból és a tojásból könnyű galuskatésztát keverek, és a levesbe szaggatom.
Tálalás előtt tojássárgájával elkevert tejföllel és tejszínnel dúsítom. Pikáns, kissé savanykás ízét a legvégén hozzáadott kevés citromlétől kapja.

Elkészítés ideje: 90 perc

Receptek kategória: