Lecsós rizspuding

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-36.jpg
Hozzávalók

2 zacskó gyors rizs,
3 tojás,
1 evőkanál ételízesítő,
késhegynyi törött fehérbors,
4 gerezd fokhagyma,
15 dkg főtt füstölt sonka,
4 evőkanál gogosári (vagy lecsó),
1 dkg vaj,
10 dkg reszelt füstölt sajt.

Recept elkészítése:

A gyors rizst az előírásnak megfelelően puhára főzöm, de a főzővizet nem sózom meg. Ha megfőtt, hagyom kihűlni.
Amíg a rizs fő, a tojássárgáját összekeverem az ételízesítővel, a törött fehérborssal és a pépesre zúzott fokhagymával. A füstölt sonkát nagyon vékony metéltre vágom.
A langyosra hűlt rizst összekeverem a fűszeres tojássárgájával, a sonkavagdalékkal, hozzáadom a gogosárit, végül a tojásfehérjéből vert nagyon kemény habot.
Kivajazok egy mély tűzálló tálat, liszttel beszórom, és beleteszem a rizses masszát.
Előmelegített, forró sütőben fedetlenül addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca kihúzás után teljesen száraz nem marad. Meleg tálra borítva cikkeket vágok belőle, reszelt sajttal bőven megszórom és azonnal kínálom.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: