Lebbencsleves recept

Lebbencsleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg füstölt szalonna
1 kicsi hagyma
10 dkg csuszatészta
2-3 szem burgonya
1 kiskanál pirospaprika

esetleg 1-1 paradicsom és paprika.

Elkészítés:

A szalonnát vagdald egészen pici kockákra, és süsd lassú tűzön zsírjára. Szórd bele a felaprított hagymát, és fonnyaszd rövid ideig. Ekkor add hozzá a tésztát, és szorgalmasan kevergetve pirítsd meg. Ha a tészta már szép színt kapott, hintsd meg pirospaprikával, és nyomban önts rá egy kancsó vizet. Ha felforrt, sózd meg, dobd bele a felkockázott burgonyát, ha van kéznél, egy-egy paradicsomot és zöldpaprikát is. Fedő alatt főzd addig, míg a tészta és a burgonya is megpuhul.