Kolozsvári gulyás

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-34.jpg
Hozzávalók

40 dkg marhahús (lábszár),
15 dkg vöröshagyma,
5 dkg sertészsír,
60 dkg burgonya,
40 dkg fejes káposzta,
1 dkg fűszerpaprika,
1 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi köménymag,
só,
lecsó,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1/2 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A marhahúst megmosom, és kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a sertészsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom.
A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, és ráöntök két evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a húst, a fokhagymát és az összezúzott köménymagot. Sóval ízesítem, lecsót (vagy paprikát, paradicsomot) adok hozzá. Pár percnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom.
Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre főzöm. Sóval ízesítem.
Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére.

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc

Receptek kategória: