Kolbászos lebbencs

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-33.jpg
Hozzávalók

10 dkg kolozsvári szalonna,
16 dkg lebbencstészta,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
12 dkg füstölt kolbász,
60 dkg burgonya,
só,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom.

Recept elkészítése:

A félig kiolvasztott, kockára vágott szalonna zsírjában kb. 10 perc alatt megpirítom a lebbencstésztát. Beleteszem a finomra vágott vöröshagymát, majd két-három keverés után beleszórom a pirospaprikát, a karikára vágott kolbászt és a krumplit. Felöntöm annyi vízzel, amennyi 2-3 ujjnyira ellepi az ételt, megsózom, és beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Kb. 30 perc alatt lassan készre főzöm.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: