Karfiolleves szójával

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-28.jpg
Hozzávalók

1/2 kg tisztított karfiol,
10 dkg burgonya,
7 dl víz,
só,
3 evőkanál szójapehely,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csipetnyi borsikafű,
1 csipetnyi kakukkfű,
1 evőkanál kefir vagy tejföl,
1 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A karfiolt és a meghámozott burgonyát 7 dl sós vízben megfőzöm. Közben a szójapelyhet turmixgépbe teszem, s kb. 1 dl forró vízzel pépesítem. A főtt karfiolból és a burgonyából is teszek hozzá, újból összeturmixolom, végül az egészben maradt, főtt karfiolhoz öntöm.
Ezután reszelem bele a hagymát, beleszórom a borsika- és kakukkfüvet, majd a petrezselyemzöldet. Kis lángon 10 percig forralom.
Tálaláskor a tányérokba teszek még 1 kanál kefirt vagy tejfölt, s megszórom friss petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: