40 dkg karfiol
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor bazsalikom
3 dkg vaj
2 dl tejszín
3 dl tej
4 dl zöldségleves (lehet leveskockából is)
só
őrölt fehér bors
csipetnyi cukor.
A karfiolt szedd egészen kis rózsákra, a vastagabb szárrészeket kockázd fel. A felaprított hagymát az elkapart fokhagymával együtt fonnyaszd meg a vajon. Add hozzá az előkészített karfiolt, és párold együtt 4-5 percig, öntsd fel a háromféle folyadékkal, ízesítsd sóval, őrölt fehér borssal, csipetnyi cukorral, és fedő alatt, lassan gyöngyözve főzd addig, míg a karfiol megpuhul. Az elkészült leves kétharmad részét turmixgéppel krémesítsd. A másik harmadba szórd bele a finomra vágott bazsalikomot, és azzal turmixold össze. A levesestányérokba merj előbb fehér levest, ezután csorgasd bele - legjobb egy csőrös szószos csészéből - a bazsalikomosat. Pottyants bele egy friss bazsalikomlevelet is. Jó étvágyat hozzá!
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges