Karfiolleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-27.jpg
Hozzávalók

40 dkg karfiol,
3 dkg zsír,
2 evőkanál liszt,
petrezselyemzöld,
só,
törött bors,
1 dl tejföl.

A csontléhez:
30 dkg csont,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller.

A galuskához:
8 dkg liszt,
1 tojás.

Recept elkészítése:

A karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és alaposan megmosom. A csontot és a zöldségeket sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. A petrezselyemzöldet finomra vágom. A karfiolrózsákat puhára főzöm a csontlében. Ezalatt világos, petrezselymes rántást készítek. A levest besűrítem a rántással, megsózom, és törött borssal fűszerezem. A lisztet és a tojást összekeverem, és galuskákat szaggatok a forrásban levő levesbe. Végül fokozatosan hozzáadom a tejfölt.

Elkészítés ideje: 45 perc

Receptek kategória: