Karfiolkrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-26.jpg
Hozzávalók

70 dkg karfiol,
1 zsemle,
fehérbors,
5 dkg liszt,
5 dkg vaj,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
3 dl tej,
1,5 dl tejszín,
1 tojás,
A csontleveshez:
30 dkg marhacsont,
só,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zellergumó,
5 dkg karalábé,
5 dkg kelkáposzta,
1/2 fej vöröshagyma,
1/2 gerezd fokhagyma,
1/2 zöldpaprika,
1/2 paradicsom.

Recept elkészítése:

A csontból és a zöldségekből erős csontlevest főzök, majd leszűröm.
A karfiolt rózsáira szedem, gondosan megmosom, és langyos vízbe áztatom. A zsemléből pirított zsemlekockát készítek. A csontlevest borssal ízesítem, és megfőzöm benne a karfiolt. Közben a vajon petrezselymes rántást készítek, kevés tejjel felengedem, és besűrítem vele a levest.
A karfiolt szitán áttöröm vagy turmixolom, a levest átszűröm, és a tejszín és a tojássárga keverékét lassan, egyenletes kevergetés közben hozzáadom. (Felforralni ezután már nem szabad!)
Csészékben, zsemlekockával vagy a levesben főtt karfiolrózsával tálalom.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: