Kagylókrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-24.jpg
Hozzávalók

2 póréhagyma,
1 nagy burgonya,
5 dkg vaj,
1,5 dl száraz fehérbor,
2 doboz kagylókonzerv,
1 h citrom leve,
1 dl tejszín,
2 tojássárgája só,
1 csipetnyi bors.

Recept elkészítése:

A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát pedig kis kockákra vágom. A pórét olvasztott vajon 10 percig pirítom, hozzáadom a burgonyát, fél liter vizet, a bort és a kagyló leszűrt levét. Az egészet fél óráig főzöm.
Ha megfőtt, átpasszírozom, hozzáadom a citromlevet, majd a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és megsózom, megborsozom. Beleteszem a kagylókat, felmelegítem (forralni már nem szabad!) és tálalom. Vajban pirított kenyérkockákkal kínálom.

Elkészítés ideje: 60 perc

Receptek kategória: