Joghurtleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-21.jpg
Hozzávalók

8 dl joghurt,
10 dkg kígyóuborka,
1 csomó friss kapor,
1 csomó menta vagy 1 evőkanál szárított mentalevél,
só,
1 késhegynyi őrölt bors,
1-2 gerezd fokhagyma.

Recept elkészítése:

A joghurtot jól lehűtöm, és egy tálban simára keverem. Az uborkát lereszelem. (Ha nem kígyóuborkát használok, akkor azt előbb meghámozom.) A kaprot és a friss mentafüvet apróra vágom. (Ha nincs friss mentafű, szárítottat használok.) A joghurtba belekeverem az uborkát és a fűszernövényeket. Sóval, borssal és szétnyomott fokhagymával fűszerezem. Tálaláskor jégkockákat teszek a levesbe, hogy jó hideg legyen. Nyári melegben különösen üdítő.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: