Halas tésztaleves recept

Halas tésztaleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

500 g filézett pisztráng
étolaj   
85 g újhagyma
1 teáskanál frissen aprított gyömbér
1 teáskanál aprított vagy préselt fokhagyma
1 kimagozott, felaprított piros fűszerpaprika
4 bögre halászléalap vagy víz
1 evőkanál osztrigaszósz
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál száraz cherry
250 g kifőtt tojásos tészta
további 1/2 db kimagozott és felaprított piros fűszerpaprika a díszítéshez.

Elkészítés:

A halat darabold apró falatkákra. Forrósíts fel annyi olajat, amennyi ellepi, majd süsd a darabkákat 2 percig. Vedd ki, és csöpögtesd le őket. Az újhagymát vágd 1 cm-es darabokra, különítsd el a fehér és a zöld részeket. Forrósíts fel 3 evőkanál olajat, és barnítsd meg benne a gyömbért, illetve puhítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a halat, fűszerpaprikát, valamint az újhagymák fehér részét. Rázva-dobálva süsd 3 percig, majd öntsd rá a halászléalapot vagy a vizet, és forrald fel. Tedd bele az újhagyma zöldjét, az osztrigaszószt, a fekete borsot, a szezámolajat, valamint a cherryt, és állandó kevergetés mellett további 1 percig főzd. Add hozzá a forró, lecsöpögtetett tésztát, valamint egy evőkanál étolajat. Keverd át, míg meleg. Azonnal, aprított fűszerpaprikával díszítve tálald.

Kiemelt partnerünk