Gombás galuska

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-18.jpg
Hozzávalók

25 dkg gomba,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
késhegynyi só,
törött bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
15 dkg juhtúró,
1 dl tej,
3 dl tejföl,
3 tojás,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg liszt,
3 dkg vaj,
5 dkg reszelt márványsajt.

Recept elkészítése:

A megtisztított és felszeletelt gombát a hagymás olajon sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel fedő alatt megpárolom, majd zsírjára sütöm. Közben a simára kevert juhtúrót eldolgozom a tejjel, 1 dl tejföllel, két evőkanál vízzel, sóval, két felvert tojással, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadom a már langyos gombát és a lisztet. Jól összekeverem, ha sűrű, tejjel hígítom. Galuskatészta sűrűségű legyen. Forrásban lévő sós vízbe szaggatom. Ha megfőtt, olvasztott vajra szedem. Egy tojást habosra verek a maradék tejföllel, elkeverem a reszelt sajttal, és ráöntöm a galuskára. Forró sütőben ráolvasztom a sajtos öntetet.

Elkészítés ideje: 30 perc

Receptek kategória: