Gombaleves magyarosan recept

Gombaleves magyarosan recept
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4 dkg zsír (vagy ugyanennyi olaj)

2 evőkanál liszt
pirospaprika
fél csokor petrezselyem 
1 dl tejföl
1 tojásból csipetke.

Elkészítés:

A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel. A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát, add hozzá a gombát, csipetnyi sót, és időnként meg-megkeverve saját levében, párold addig, míg zsírjára sül. Szórd meg liszttel, pirítsd azt világosra. A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával, és öntsd fel egy liternyi vízzel. Addig főzd, míg a gomba megpuhul. Szaggass bele egy tojásból csipetkét, s ha elkészült, a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá. Azon melegében kínáld.

Kiemelt partnerünk