files/images/leves-receptek-kepekkel/1-19.jpg
Hozzávalók
25 dkg csiperkegomba,
5 dkg vaj,
só,
1 csipetnyi törött bors,
5 dkg liszt,
8 dl csontlé,
2 dl tejszín,
2 tojássárgája.
Recept elkészítése:
A megtisztított gombát apróra vágom vagy lereszelem. Vajon sóval, borssal, fedő alatt addig párolom, amíg a levét el nem fövi. Ha zsírjára pirult, liszttel megszórom, csontlével és másfél deciliter tejszínnel felengedem, majd jól felforralom. A maradék tejszínnel elkevert tojássárgájára tálalom a tűzforró levest, közben állandóan kevergetem, hogy a tojás össze ne fusson benne. Pirított zsemlekockát kínálok mellé.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges