Frankfurti leves gazdagon recept

files/images/1-millio-menu/040.jpg
Hozzávalók

60 dkg kelkáposzta
1 kisebb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanálliszt

őrölt bors, majoránna, őrölt kömény
1 I csontleves
2 dl tejföl
20 dkg debreceni kolbász vagy virsli.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A kelkáposzta torzsáját metszd ki, húsát vágd szép vékony metéltre. Az olajon fonnyaszd meg a finomra aprított vöröshagymát, az elkapart fokhagymát. Szórd rá a kelkáposztát, sózd meg, fűszerezd, és párold rövid ideig saját levében. Hintsd rá a lisztet, csöppet pirítsd meg, majd a csontlevessel felöntve forrald össze. A kolbászt a végén a tejföllel együtt add hozzá - vagy külön kisütve, a sűrűn beirdalt kolbásszal a végén koronázd meg a levest -, és rottyantsd át még egyszer. Finomra vágott petrezselyemmel is megszórhatod.

Receptek kategória: