Francia sóskaleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-15.jpg
Hozzávalók

20 dkg sóska,
5 dl tej,
5 dkg vaj,
só,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája.

Recept elkészítése:

A sóskát alaposan megmosom, megtisztítom, majd a szorosan összefogott leveleket vékony csíkokra vágom. A tejet fél liter vízzel vagy maradék hús-, vagy csontlevessel felforralom. A vajat egy fazékban megolvasztom, hozzáadom a sóskametéltet, és addig pirítom, amíg össze nem esik (kb. 4—5 perc). Ekkor hozzáöntöm a tejes vizet, megsózom és ismét felforralom. Ezután a tűzről leveszem, hozzákeverem a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és levesestálba öntöm. Tálaláskor pirított kenyérszeleteket adok hozzá.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: