Francia hagymaleves cipóban recept

Francia hagymaleves cipóban recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg vöröshagyma
4 dkg vaj
6 dl húsleves
őrölt bors
szerecsendió

1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
A tálaláshoz:
rozscipó
esetleg reszelt sajt.

Elkészítés:

A vöröshagymát karikázd fel, és a vajon süsd aranyszínűre. Ha már finoman illatozik, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd őrölt borssal, frissen lereszelt szerecsendióval. 8-10 percig főzd, majd töltsd hozzá a bort, és azzal is forrald át. A tűzről lehúzva csorgasd bele a tejszínt. A rozscipók tetejéről egy szeletet vágj le, a cipók belét vájd ki - ezt megszárítva zsemlemorzsának használhatod fel. A forró levest tálalás előtt merd a kistányérra állított cipóba, ha van kéznél, hintsd meg reszelt sajttal, és haladéktalanul tálald!