Francia fokhagymaleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-14.jpg
Hozzávalók

8 gerezd fokhagyma,
9 dl tej,
9 dl víz,
1 teáskanál Vegeta, só,
1 késhegynyi őrölt fehérbors,
5 dkg liszt,
5 dkg vaj,
4 tojás,
2 evőkanálnyi borecet,
25 dkg fehér kenyér.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A jókora fokhagymagerezdeket megtisztítom és szétzúzom. Levesesfazékban felteszem főni a tejet, a vizet, egy kis kanál Vegetával. Hozzáadom a péppé tört fokhagymát, megsózom, és frissen őrölt fehérborssal megszórom. Amíg a leves felforr, a lisztet a vajjal jól összegyúrom, majd apránként, állandó kevergetés közben a leveshez adagolom, hogy híg mártás-sűrűségűvé váljon. A felütött tojásokat szétválasztom. A fehérjét a forrásban levő levesbe csurgatom, eközben folyamatosan keverem, amíg a fehérje szálasán megkocsonyásodik. A sárgáját egy csészében elkeverem a borecettel, s a tűzről félrehúzott levesbe keverem. Azonnal, forrón tálalom. Betétnek pirított kenyérkockákat adok mellé.

Elkészítés ideje: 15perc

Receptek kategória: