Fokhagymás zellerkrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-13.jpg
Hozzávalók

1 zellergumó, a zöldjével együtt,
3 burgonya só zöldségkrém (tubusos),
3 gerezd fokhagyma kakukkfű bazsalikom,
2 dl tej,
1 dl tejföl.

Recept elkészítése:

A zellert és a burgonyát megtisztítom, megmosom és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzöm. A főtt burgonyát és zellert kanálnyi zöldségkrémmel péppé dolgozom, hozzáadom az összetört fokhagymát és a fűszereket, tejjel felengedem, majd hozzáadom a tejfölt. Ha túl sűrű lenne, vízzel vagy erőlevessel hígítom. Közepes tűzön felforralom. Forrón, pirított kenyérkockákkal tálalom; kis tálban apróra vágott zellerzöldet helyezek az asztalra.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: