Fokhagyma krémleves recept

Fokhagyma krémleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

6-8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt

őrölt fehérbors
1/2 I csontleves (esetleg leveskockából)
2 dl tejszín
A tálaláshoz:
sajtos pirítós vagy fokhagymás.

Elkészítés:

A fokhagymát zúzd össze, s a felforrósított olajon hervaszd meg. Hintsd rá a lisztet, s ha szép rózsaszínűre pirult, öntsd fel a csontlevessel, ízesítsd sóval, őrölt fehér borssal, s forrald ki jól. Tálalás előtt öntsd bele a tejszínt, s botmixerrel krémesítsd. Meghintheted frissen felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával is. Sajtos pirítóst vagy ropogós fokhagymás kekszet kínálj mellé, de tálalhatod pirított zsemlekockákkal is.