Finom krémleves zöldségszirmokkal recept

Finom krémleves zöldségszirmokkal recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg vegyes zsenge zöldség (zeller, sárgarépa, patisszon, gyökér stb.)
2 evőkanál olaj

őrölt fehér bors
kakukkfű
2 dl tejszín
1 evőkanál rizsliszt
A zöldségszirmok sütéséhez:
olaj.

Elkészítés:

A megtisztított zöldség felét vágd apróra, és az olajon fonnyaszd meg. Öntsd fel 8 dl vízzel, sózd, ízesítsd őrölt borssal, kakukkfűvel, és fedő alatt főzd puhára. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun gyaluld le, és bő, forró olajban süsd ropogósra. Az olajból kiemelt zöldségszirmokat szalvétán csepegtesd le. Ha a zöldségek megpuhultak a levesben, a tejszínnel elkevert rizsliszttel sűrítsd be, forrald át. Botmixerrel pépesítsd, és azon melegében tálald a zöldségszirmokkal.