files/images/1-millio-menu/028.jpg
Hozzávalók
1 kg vegyes zsenge zöldség (zeller, sárgarépa, patisszon, gyökér stb.)
2 evőkanál olaj
só
őrölt fehér bors
kakukkfű
2 dl tejszín
1 evőkanál rizsliszt
A zöldségszirmok sütéséhez:
olaj.
Hány személyre
4
Recept elkészítése:
A megtisztított zöldség felét vágd apróra, és az olajon fonnyaszd meg. Öntsd fel 8 dl vízzel, sózd, ízesítsd őrölt borssal, kakukkfűvel, és fedő alatt főzd puhára. Eközben a többi zöldséget uborkagyalun gyaluld le, és bő, forró olajban süsd ropogósra. Az olajból kiemelt zöldségszirmokat szalvétán csepegtesd le. Ha a zöldségek megpuhultak a levesben, a tejszínnel elkevert rizsliszttel sűrítsd be, forrald át. Botmixerrel pépesítsd, és azon melegében tálald a zöldségszirmokkal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges