Feketegyökér-leves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-12.jpg
Hozzávalók

40 dkg feketegyökér,
kevés ecet,
1 kiskanál Vegeta,
4 dl tej,
citromlé,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt.

Recept elkészítése:

A feketegyökereket alapos mosás után burgonyahámozóval megtisztítom, s azonnal ecetes, hideg vízbe teszem, nehogy elszíneződjön. A megtisztított gyökereket 3-4 cm-es darabokra vágom, és ételízesítős vízben (vagy csontlevesben) felteszem főni. Ha felforrt, hozzáadom a citromlevet, és lassú tűzön puhára főzöm. Ezután a tejjel felöntöm. Ha a gyökér megpuhult, világos vajas rántással besűrítem a levest, még egyet forralok rajta és tálalom.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: