Fehércsokoládéleves gyümölcsnyárssal recept

Fehércsokoládéleves gyümölcsnyárssal recept
Hozzávalók 4 személyre:

3 dl tejszín
3 dl tej
3 ágacska rozmaring
15 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál búzakeményítő
1 kiskanál mézeskalácsfűszer
A gyümölcsnyárshoz:
30 dkg gyümölcs ízlés szerint
néhány szál rozmaring.

Elkészítés:

A tejszínt a tej felével és a rozmaring ágacskákkal felforraljuk. A többi tejet simára dolgozzuk a búzakeményítővel, és szüntelenül kevergetve a rozmaringos tejbe csorgatjuk. Néhány perc alatt besűrítjük, majd a tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne. Lefedve hűlni hagyjuk. A gyümölcsnyárshoz a gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk és arasznyi bambuszpálcára fűzzük. Ha szükséges, citromlével megcsepegtetjük, hogy ne barnuljanak meg. A langyosra hűlt levesből a rozmaringot eltávolítjuk, a levest csészékbe merjük, mézeskalácsfűszerrel meghintjük, a gyümölcsnyárssal kínáljuk.