Fehérbab füstölt oldalassal

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-10.jpg
Hozzávalók

40 dkg fehérbab,
40 dkg füstölt oldalas,
1 evőkanál Vegeta ételízesítő, só,
1 babérlevél
4 dkg zsír
1-2 evőkanál liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 késhegynyi fokhagymapüré,
1 evőkanál pirospaprika,
1-2 evőkanál ecet,
1 dl tejföl.

Recept elkészítése:

Az előző nap beáztatott babot és füstölt oldalast hideg vízben felteszem főni. Beleteszek egy kevés sót, Vegetát és a babérlevelet. Kb. 1,5-2 órás főzés után, ha a hús és a bab megpuhult, kiveszem az oldalast. Pirospaprikával, kevés fokhagymával, finomra vágott hagymával ízesített rózsaszínű rántást készítek, ezzel sűrítem be a babot és ismét felforralom. Kevés ecettel, tejföllel még javítok az ízén. A felszeletelt oldalassal, tejföllel díszítve tálalom.

Elkészítés ideje: 2óra

Receptek kategória: