Erőleves recept

files/images/1-millio-menu/019.jpg
Hozzávalók

25 dkg sovány marhahús
1 tojásfehérje
1 kg vegyes marhacsont
1 kg vegyes leveszöldség
só, fekete bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A marhahúst daráld le, keverd el a tojásfehérjével, önts rá bő kétliternyi vizet, add hozzá a megmosott csontokat, sót, borsot, és tedd fel főni. Ha felforrt, a leveszöldséggel együtt, lassan gyöngyözve főzd 3-4 órán kiresztül. A tűzről levéve hagyd rövid ideig pihenni, ülepedni, majd szűrd le. A kész erőlevest többféle módon tálalhatod: például levesescsészében, egy tojássárgájával. A „fridotto' módon készült erőleves betétje vékony csíkokra metélt palacsinta. De főzhetsz bele daragaluskát, apró hús- vagy májgombócokat. A legfontosabb, hogy az erőlevest mindig tűzforrón tálald!

Receptek kategória: