Eperkrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-09.jpg
Hozzávalók

4 dl tej,
2 dkg liszt,
2 dkg vaj,
30 dkg eper,
10 dkg kristálycukor,
2 dl száraz fehérbor,
1 citrom leve,
2 dl tejszín,
1/2 csomag vaníliás cukor.

Recept elkészítése:

A tejet felforralom. Közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom, és fél óráig állni hagyom. A besűrített, kihűtött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaníliás cukorral összeturmixolom. Finom szűrőn leszűröm, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás előtt alaposan lehűtve csészékbe töltöm, és a tetejét a félretett eperszemekkel díszítem.

Elkészítés ideje: 45-50perc

Receptek kategória: