Csordásleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-07.jpg
Hozzávalók

20 dkg birkahús,
20 dkg marhahús,
30 dkg jércehús,
40 dkg vegyes leveszöldség,
10 dkg kelkáposzta,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
8-10 szem bors,
2 késhegynyi, pirospaprika, só,
25 dkg szárított lebbencstészta,
1 evőkanál olaj.

Recept elkészítése:

A húsféléket hideg vízben teszem fel főni. Ha felforrt, lehabozom, és mérsékelt tűzön tovább főzöm. Bezöldségelem és fűszerezem a levest. Ha a húsok majdnem teljesen megpuhultak, az olajon aranysárgára pirított lebbencstésztát is belefőzöm. Tálaláskor ügyelek arra, hogy az apró kockákra vágott és kicsontozott húsfajtákból mindenkinek egyenlő arányban jusson.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: