Csicseriborsós, sült paradicsomos fokhagymaleves recept

files/images/1-millio-menu/013.jpg
Hozzávalók

500g száraz csicseriborsó
1 kg olasz paradicsom
1 fej fokhagyma
85 ml olívaolaj

2 evőkanál szárított oregánó
2 felszeletelt póréhagyma fehér része
1 liter csirkehúsleves-alap
2 evőkanál sűrített paradicsom
só, bors
friss oregánó levetek.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csicseriborsót éjszakára áztasd be hideg vízbe. Ezután tedd egy vízzel telt lábasba, és forrald fel, majd lassú tűzön kb. egy óra hosszáig főzd, míg a csicseriborsó megfő. Szűrd le és fedd félre. A sütőt melegítsd elő 200 °C-on. A paradicsomokat felezd el, és tedd egy tepsibe. A fokhagyma felső részét vágd le, és tedd a tepsibe. Csöpögtesd le olívaolajjal, sózd meg, szórj rá szárított oregánót, és 20-30 percre tedd a sütőbe. A paradicsomot és öt gerezd meghámozott fokhagymát tedd a robotgépbe (a fokhagyma többi részét tedd félre), és egy perc alatt pürésítsd őket. Forrósítsd fel az olaj felét, és 3 perc alatt párold meg benne a póréhagymát. Add hozzá a húslevesalapot, forrald fel, majd a tűzhelyet vedd alacsonyabb fokozatra. Tedd a lábasba a paradicsomos keveréket, a sűrített paradicsomot, a csicseriborsót, majd sózd, borsozd, és melegítsd át az egészet. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg friss oregánólevelekkel.

Receptek kategória: