Burgonyaleves virslivel

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-06.jpg
Hozzávalók

1 közepes nagyságú vöröshagyma,
15 dkg póréhagyma,
1 nagyobb sárgarépa,
4 dkg füstölt szalonna,
1 húsleveskocka,
1 csipetnyi őrölt bors,
só,
80 dkg rózsakrumpli,
4 pár virsli,
4 evőkanál tejföl,
1/2 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A hagymát nagyobb kockákra, a póréhagymát és a sárgarépát karikákra vágom. Az apró kockákra felvágott szalonnát félig kiolvasztom, beleteszem a hagymát, a póréhagymát, a sárgarépát, üvegesre párolom, majd egy liter vízzel felöntöm. Belemorzsolom a húsleveskockát és felforralom. Kevés borsot teszek bele, s ha szükséges, megsózom. Közben meghámozom és 2 cm-es kockákra vágom a krumplit, beleteszem a levesbe és megfőzöm. Amikor már puha, egy szűrőkanállal kiveszek a sűrűjéből. Ezt áttöröm, s ezzel sűrítem a levest. A virsliket külön vízben főzöm meg. Tálaláskor személyenként egy kanál tejfölt és 1 pár virslit teszek a levesbe. A tetejét megszórom petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: