Budai májgaluskaleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-05.jpg
Hozzávalók

25 dkg vegyes leveszöldség,
só,
1 teáskanál majoránna,
1 csipetnyi,
törött bors,
3 gerezd fokhagyma,
25 dkg csirkemáj (szívvel együtt),
1 tojás,
7-9 dkg liszt,
1 dl tejszín,
1 dl tejföl.

Recept elkészítése:

A megtisztított és kis kockákra vágott vegyes zöldséget fazékba teszem, és ráöntök egy liter vizet. Megsózom, majoránnával, törött borssal és fokhagymával fűszerezem és felforralom. A forrásban levő levesbe beleteszem az egészben hagyott csirkemájakat és hárompercnyi főzés után kivéve hagyom kihűlni. A májat almareszelőn lereszelem és a felét (az összes szívvel együtt) visszateszem a levesbe. A maradék reszelt májat összekeverem a felvert tojással, sóval, borssal, majoránnával és annyi liszttel, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjak (egy-két evőkanál vizet is keverek bele). Ha a zöldség megfőtt, a galuskát beleszaggatom a levesbe, majd ha a galuska feljött a leves színére, akkor a liszttel elkevert tejszínes tejföllel behabarom. Jól felforralva tálalom.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: