Borsóleves, ahogy a pásztorok szeretik recept

files/images/1-millio-menu/007.jpg
Hozzávalók

1 evőkanál vaj
1-1 szál sárga- és fehérrépa
1 l csontlé (lehet leveskockából is)
15 dkg sárgaborsó

2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
4 szál virsli vagy debreceni
néhány szál petrezselyem zöldje
a virsli sütéséhez olaj.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A felhevített vajon futtasd meg a nagyon apróra felvágott zöldséget, öntsd fel a csontlével, szórd bele a borsót, és lefedve főzd addig, míg minden megpuhul benne. A liszttel elkevert tejföllel sűrítsd be, még egyszer forrald át. Sűrűn beirdalt, forró olajban mosolygósra sütött virslivel vagy debrecenivel tálald.

Receptek kategória: