Bojtárleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-04.jpg
Hozzávalók

30 dkg csont,
10 dkg vegyes zöldség,
1 nagy fej vöröshagyma,
8 dkg zsír,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
40 dkg birkahús,
1 gerezd fokhagyma,
8 dkg lecsó (konzerv),
10 dkg házi tarhonya,
1 csomó petrezselyemzöld.

Recept elkészítése:

A csontból és a vegyes zöldségből erős csontlevet főzök. A finomra vágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítom, meghintem sóval, pirospaprikával, és ráteszem az apró kockákra vágott húst, a zúzott fokhagymát, majd folytonos keverés közben zsírjára pirítom. Kevés vizet öntök alá, és fedő alatt puhára párolom. Ha már puhul, beleteszem a lecsót és a tarhonyát, majd a csontlével felengedem. Amikor a hús és a tarhonya megpuhult, megszórom petrezselyemzölddel.

Elkészítési ideje: 1,5óra

Receptek kategória: