Bécsi tányérhús

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-03.jpg
Hozzávalók

1 kg marhafartő,
50 dkg marhacsont,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
6 dkg zellergumó,
6 dkg karalábé,
6 dkg kelkáposzta,
6 dkg kelbimbó,
6 dkg karfiol,
1 nagy fej hagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 zellerlevél,
8-10 szem bors,
só.

Recept elkészítése:

A megmosott húst és csontot kb. 2 liter sós, hideg vízben teszem fel főni. Amikor felforrt, leszedem a habját, és kb. 1 óráig lassú, gyöngyöző forralással tovább főzöm. Ezután beleteszem a megtisztított zöldségeket, a fűszereket, és lassan tovább főzöm (a hús minőségétől függően), kb. még 1 óráig. A megpuhult húst kiveszem, a levest leszűröm. A megfőtt vegyes zöldséget metéltre vágom. Tálaláskor a szépen felszeletelt főtt húst körberakom a főtt zöldségekkel, és annyi húslevest öntök rá, amennyi ellepi. Főtt krumplit és külön csészében kapormártást adok melléje.

Elkészítési ideje: 2,5óra

Receptek kategória: