Bajor perecleves recept

files/images/1-millio-menu/001.jpg
Hozzávalók

2 közepes vöröshagyma
2 evőkanál olaj (vagy zsír)
2 bajor perec (lehetőleg kissé szikkad!)
1,5 dl világos sör
7dl húsleves (lehet leveskockából is)
só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
1 csokor metélőhagyma.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az egyik hagymát aprítsd finomra, és egy evőkanálnyi zsiradékon süsd üvegesre. Töltsd rá a sört, a húslevest, és főzd 10-15 percen át gyönge tűzön. Eközben a másik hagymát uborkagyalun gyaluld le, és a vékony hagymakarikákat a maradék zsiradékon süsd szép pirosra, a fél cm vastagon felkarikázott perecet pedig szárazon pirítsd meg. Ízesítsd a levest sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, dobd bele a megsült hagymát, a megpirított pereckarikákat, és lefedve hagyd 5 percig dagadni. A tálalás előtt szórd bele a felaprított metélőhagymát.

Receptek kategória: